Szczegóły recenzji

4.4 16 0.5
Swedish Match
Rumney's Export.
Ocena ogólna

4.0
Ocena smaku

4.0
Ocena opakowania

4.0
Tabaka ta została nabyta pod wpływem impulsu w lokalnej trafice przez moją żonę. Ja prawdopodobnie bym jej nie kupił, nigdy nie zwróciła mojej uwagi.

Tabakierka plastikowa, stylizowana na drewno. Nie przemawia do mnie, tak samo jak drewnopodobne okładziny w samochodach, zalatuje tandetą. Ciekawy jest sposób dozowania tabaki. W rogu tabakierki znajduje się obracający się dozownik. W zależności od jego położenia możemy lub nie możemy nasypać sobie tabaki. +1 za inowację, -1 za nieudaną próbę stylizacji na drewno, 4 gwiazdki.

Tabaka w kolorze brązu. Konsystencja podobna do produktów Poeschla czyli drobne zmielenie i spora wilgotność. Przyjemnie się ją aplikuje, nie wykazuje tendencji do spływu.

Aromat eukaliptusowy, delikatny jednak nie do końca pozbawiony mocy. Daleko mu do takich mocarzy jak Mentolyptus czy L.260, ale ma to swój urok, ot taka przyjemna odświeżająca mgiełka. Niby nic szczególnego jednak zapach odbieram pozytywnie. Nie wyczuwam ani rumu ani cytrusów o których wspomina część recenzentów, natomiast faktycznie po ustąpieniu głównego aromatu dociera do zmysłów tytoń o herbacianym zabarwieniu. Stosunkowo niewielka zawartość nikotyny, co odbieram za plus. Cztery gwiazdki.

Podsumowanie o tabace

Zalety tabaki
- przyjemny, delikatny aromat
- niewielka zawartość nikotyny
Minusy Tabaki
- brzydka tabakierka
Zgłoś tę recenzję Czy ta recenzja była dla Ciebie pomocna? 6 0

Komentarze

Already have an account? or Create an account

Dodaj komentarz