Szczegóły recenzji

3.6 5 0.5
Paul Gotard Snuff
Rabarbar
(Updated: Październik 13, 2012)
Ocena ogólna

4.9
Ocena smaku

5.0
Ocena opakowania

4.5
Pisze od mnie kumpel czy chce zamówić jakąś tabake bo robi zamówienie a ja na to że z wielką chęcią. Po dłuższym przeanalizowaniu oferty pada wybór na Paula Gotarda o aromacie rabarbaru z miętą, wydałem na niego mój cały miesięczny budżet na tabakę, miałem małe opory co do kupna tej tabaki ale ….

Opłacało się już za jakiś tydzień przychodzi paczka i otrzymuje porządną pięknie wykonaną prostokątną, zrobioną z grubego szkła z bardzo ładnie ‘’wyrzeźbioną’’ podajże dębową zakrętką która ma jeden zasadniczy minus służy ona tylko do schowania białego plastikowego koreczka do zakręcania tabakiery ale dwie krople kropelki i drewniany korek zaczyna pełnić są funkcje. Na grubym szkle mamy świetnie zrobioną naklejkę sprawia ona wrażenie opalonego na obwódce papieru z nazwą produktu oraz firmy, prezętuję nam ona trzy księgi, szczyptę tabaki oraz logo producenta. Według mnie chodziło o pokazanie przez to że tabaka jest stworzona według starych sprawdzonych receptur firmowych.

No ale nie samą tabakierą człowiek żyje : )
Myślę sobie czego się spodziewać po warzywie w tabace, nigdy jeszcze nie spotkałem się z czymś takim no może nie ale przynajmniej o tym nie wiedziałem (w końcu nikt nie wie co to pieprz cypryjski albo kolumbijski mentol ).
Raz się żyje no to sypę niuchnolem trochę aromatu i wyczułem miłą nutkę mięty pomyślałem że będzie dobrze no to snuff i powędrowało w otchłań tabaczanych zatok. : )
Czuje miętę bardzo przyjemną delikatną orzeźwiającą i po chwili gdy ucicha delikatna mięta powoli i bardzo subtelnie wkracza rabarbar jest on bardzo delikatny ale jak że prawdziwy taki naturalny z połączeniu z tą mięto tworzy genialne połączenie, symfonia delikatności smaków warzyw i ziół.
Nuta rabarbaru pozostaje na długo co jakiś czas przeplatając się z miętą .

Zmielenie rabarbaru z miętą różni się od innych produktów paula, do tych czas spotkałem się z dwoma rodzajami, grubym nasycony sprawiającym wrażenie tłustego tytoniu oraz suchym bardzo drobnym w stylu angielskim. A tu mamy jeszcze inne zmielenie jest to coś pomiędzy tymi dwoma stylami paula. Zmielenie jest sucha ale nie tak żeby wystarczyło delikatne dmuchnięcie i nic nam na ręku nie zostaje. Jak dal mnie zmielenie jest małym mistrzostwem paula Gotarda w świecie tabak. A gołym okiem prócz tytoniu możemy zauważyć bardzo drobniutko zmieloną miętę co jest bardzo miłym widokiem dla naszych oczu. : )

Produkt naprawdę wyśmienity nie bez powodu edycja kolekcjonerska w końcu nie na co dzień możemy poczuć tak wspaniałą symfonie smaków oraz popatrzyć na wspaniałą szklaną tabakierę wyśmienity produkt szkoda jedynie że tylko 1000szt.

Podsumowanie o tabace

Zalety tabaki
- wspaniały aromat
- genialna tabakiera
- mistrzowska konsystencja
Minusy Tabaki
-wspomniana wcześniej biała zakrętka
Zgłoś tę recenzję Czy ta recenzja była dla Ciebie pomocna? 2 0

Komentarze

Already have an account? or Create an account

Dodaj komentarz