Szczegóły recenzji
3.8 42 0.5Tabaka Królewska
Ocena ogólna
5.0
Ocena smaku
5.0
Ocena opakowania
5.0
Moja historia rozpocznie się smutno. Nie miałem pieniędzy... co gorsza nie miałem też tabaki... ktoś robił jakieś tabaczane zamówienie, a ja nie mogłem się doń przyłączyć... Aż tu nagle w moje ręce wpadło 10 zł! Zbawienie! Ale co za to kupić? 2 WoSy (cóż to 10 g?) 2 Ozony? (które zejdą w parę dni?), 2 Gawithy? (za którymi nie przepadam), Alpiny jeszcze wtedy nie ubiłem i takoż nie przepadałem byłem za Gletscherem. Reszta żeby zamówić czegoś 20 g i nie być pewnym nie była rozważana. Nagle zauważyłem 10 g tabaki od Poschla za 3 zł! Po szybkiej kalkulacji wyszedł mi 30 gramowy zakup czegoś, czego nie próbowałem. Przyznam - ryzykowne. Po otworzeniu saszetki ujrzałem ciemną, mocno wilgotną, grubo zmieloną tabakę. Jak zwykle w produktach od Poschla zostałem uderzony po nosie zapachem mentolu. Mi to pasuje przynajmniej się nie nudzi. Pierwszy test smakowy: wydawało mi się, z początku, że podjeżdża Gawciem. Ale po poprawieniu i użyciu większej ilości straciłem to wrażenie. Tabaka jest ciężka, mocno aromatyczna, taka jak powinna być. Tak właśnie wyobrażałem sobie tradycyjną tabakę.
Podsumowując: Koningspirse jest jedyną w swoim rodzaju tabaką Poschla. Mimo wyczuwalnego mentolu nie ma ona dokładnie takiej samej nuty zapachowej jak inne. Zmielenie i wilgotność są odpowiednio dobrane do smaku. Opakowanie, które tak obniża cenę jest zaletą, a zawsze można ją sobie przesypać do pustej tabakierki. Po za tym dobrze trzyma aromat. Ta tabaka jest jedną z najbardziej zbilansowanych produktów od pana Aloisa Poschla. Aromat, cena i konsystencja są jej niesamowitymi atutami.
Podsumowując: Koningspirse jest jedyną w swoim rodzaju tabaką Poschla. Mimo wyczuwalnego mentolu nie ma ona dokładnie takiej samej nuty zapachowej jak inne. Zmielenie i wilgotność są odpowiednio dobrane do smaku. Opakowanie, które tak obniża cenę jest zaletą, a zawsze można ją sobie przesypać do pustej tabakierki. Po za tym dobrze trzyma aromat. Ta tabaka jest jedną z najbardziej zbilansowanych produktów od pana Aloisa Poschla. Aromat, cena i konsystencja są jej niesamowitymi atutami.
Podsumowanie o tabace
Zalety tabaki
-cena
-aromat
-opakowanie (któż nie ma pustych tabakierek po Gawithcie?)
-zmielenie
-wilgotność
-aromat
-opakowanie (któż nie ma pustych tabakierek po Gawithcie?)
-zmielenie
-wilgotność
Minusy Tabaki
-brak
L
Komentarze
Already have an account? Log in now or Create an account