Szczegóły recenzji
4.5 5 0.5
(Updated: Styczeń 07, 2011)
Ocena ogólna
4.8
Ocena smaku
5.0
Ocena opakowania
4.0
Ice Liquorice - tak się nazywa nowy produkt firmy Wilsons of Sharrow. Choć nazwa zupełnie nic mi nie mówiła, postanowiłem ją kupić. Tabaka doszła po 4 dniach. W tym czasie poszperałem w internecie, by dokładniej dowiedzieć się co to jest lukrecja. Znalazłem ciekawy blog, a w nim cała notka o niej. Dowiedziałem się, że charakterystyczny smak zawdzięcza glicyryzynie i że słodycze produkowanie z niej są bardzo modne w Anglii (rodzimy kraj firmy WoS) i Szwecji. Pamiętam jak dziś, dzwoni do mnie kolega i radosnym głosem mówi: "Listonosz przywiózł tabaczki, przyjeżdżaj! Szybko!". Po niespełna 15 minutach byłem u niego w domu. Na stoliku leżały nasze tabaki. Zaczęliśmy je smakować. Pierwszą tabaką jaką skosztowaliśmy była właśnie "lodowa lukrecja". Tabakiera bardzo przypadła mi do gustu. Sprawiała wrażenie solidnej, a jednocześnie funkcjonalnej. Na wieczku była starannie przyklejona etykietka z logiem firmy i z nazwą owej tabaki. Jedynym minusem była naklejka informująca o szkodliwości tego wyrobu tytoniowego. Nie jest to duży minus, ponieważ w łatwy sposób można ją usunąć. Po otwarciu tabakiery poczułem mocny aromat, który kojarzył mi się ze smakiem cukierków miętowych. Tytoń (jak to już w angielskich tabakach) był mocno zmielony, lecz nie leciał od razu do gardła. Nadeszła ta chwila, usypałem sobie na rączkę niewielką kupeczkę. Chwila zadumy i snuff. Na pierwszym planie poczułem mentol, po chwili w jego miejsce wkroczyło coś, co mi przypominało anyż z Edel Prise, lecz w dużo czystszej, mocniejszej formie. Czułem się jakbym w ustach trzymał cukierek miętowy. Całe dostanie było bardzo miłe, tylko dość krótkie. Po ok. 5 minutach nie czułem już tak mocno tego aromatu (w zasadzie wcale). Podsumowując, jest to jedna z moich ulubionych tabak. Idealna na upalne wieczory, gdy potrzebujesz mocnego orzeźwienia.
Podsumowanie o tabace
Zalety tabaki
-
Minusy Tabaki
-
H
Komentarze
Already have an account? Log in now or Create an account