Szczegóły recenzji

3.9 12 0.5
McChrystal's
Chłodne orzeźwienie
Ocena ogólna

3.7
Ocena smaku

4.5
Ocena opakowania

0.5
Jasnobrązowy, pyłowaty tytoń zamknięty w beznadziejnej, nieszczelnej, kiczowatej, czerwonej tabakierce.
Brzmi to może niezbyt zachęcająco, jednak nie ma co się zrażać denną tabakierą. W środku mamy do czynienia z naprawdę dobrą mentolową tabaką.
Jak już wspomniałem, tytoń jest jasnobrązowy i pylisty o praktycznie zerowej wilgotności. Zapach to połączenie delikatnego tytoniu, ledwo wyczuwalnego mentolu i być może jakiś ziół.
Po zażyciu uderzenie mentolu nie jest jakieś duże, czuć również lekki aromat tytoniu i owych ziół.
Jednak co jest największym plusem tej tabaki to wrażenie jakie po sobie pozostawia:
coś w stylu zimnego, górskiego wiatru wpadającego wprost do nosa.
Naprawdę doskonałe wrażenie, podejrzewam, że nawet dla tych którzy na co dzień nie przepadają za mentolówkami.
Ale w tym sęk: nie jest to mentolówka w pełnym tego słowa znaczeniu. Mentol odgrywa tu raczej rolę drugo-, a nawet trzeciorzędną. W zasadzie nie ma tutaj niczego po za tym świetnym uczuciem chłodu w nosie. Ta prostota jest największą zaletą tej tabaki.
O opakowaniu pisałem na początku i nie mam zamiaru nic więcej dodawać, bo jest tak beznadziejne, że od razu przesypałem tabakę do innego.

Podsumowanie o tabace

Zalety tabaki
- chłodne orzeźwienie
- prosta
Minusy Tabaki
- tabakiera
Zgłoś tę recenzję Czy ta recenzja była dla Ciebie pomocna? 1 0

Komentarze

Already have an account? or Create an account

Dodaj komentarz