Szczegóły recenzji

3.9 12 0.5
McChrystal's
Highland Ice
Ocena ogólna

4.3
Ocena smaku

4.5
Ocena opakowania

3.5
Highland Ice zakupiłem głównie z jednego powodu. Mianowicie chciałem, aby wdarł się w top25 naszego rankingu. Już ładnych kilka lat temu zetknąłem się z tym wyrobem po raz pierwszy. Pamiętam, że wówczas wpadł w mój gust, dobrze orzeźwiała i dawała niezłego kopa świeżości. Pamiętając wrażenia sprzed lat, gdy wpadłem do sklepu "Tytonie Świata" postanowiłem się skusić. Właściwie to ona poszła jako wyrób, który wybrałem jako pierwszy.
Tabakę tą mam zaledwie lekko ponad tydzień, ale wiem, że już spokojnie mogę coś o niej napisać. Generalnie staram się trochę dłużej zapoznawać z wyrobami, ale tutaj poznałem się już dużo, dużo wcześniej.
Przechodząc dalej, dzisiaj zacznę od tabakiery. Tak, tak to ta ośmiogramówa mydelniczka. Czerwona, lekko przeźroczysta, gdy ułożymy ją pod światło(zatem jest praktyczne, że możemy zobaczyć ile tabaki zostało, nie otwierając pudełka. Z drugiej strony czy światło wpływa na walory estetyczno- smakowe?). Mój egzemplarz jest z niebieską naklejką. Naklejki wyglądają zdecydowanie dużo lepiej niż to złoto- przeźroczyste. W grupie innych McChrystal'sów ładnie wyglądają.
Odnośnie konsystencji to wyrób drobno mielony, z większymi drobinkami, bardzo lekko wilgotny, brązowy. Ani on specjalnie jaśniejszy, ani jakiś też nie ciemniejszy.
Co do aromatu to nazwa oddaje go świetnie. Jest mocny górski powiew świeżości. Mocny, przyjemny i lekko słodki. Właściwie to mam problem czy jest to mentol, czy może jednak mięta? Jest chłód, świeżość, umiarkowana moc i słodycz. Czasem jakbym odczuwał lekką kwaskowatość, może też coś cytrusowego? Przy zażywaniu lekko szczypie nas w nos. Chyba jednak w tym aromacie będę skłaniał się bardziej ku mentolowi. Jednak parafrazując przysłowie "co kraj to obyczaj" mogę powiedzieć, że co nos to tabaka. ;) Warto dodać, że tabaka ta jest bardzo kichliwa. Od momentu w którym zacząłem pisać o Highland Ice co chwila, po trosze jej zażywałem i podobnie było z kichaniem.
Podsumowując wyrób zdecydowanie obowiązkowy do spróbowania. Wielu osobom powinna przypaść do gustu, bo jest łatwa w odbiorze, a do tego bardzo przyjemna. Coś pomiędzy dobrą tabaką, a bardzo dobrą. Na dobry wyrób, jest za dobra, natomiast na bardzo dobry, jest za słaba.

Podsumowanie o tabace

Zalety tabaki
-Cena
-Ilość w stosunku do ceny
-Dostępność na rynku od tylu lat
-Aromat
-Nazwa na pudełku odzwierciedla jego duszę
Minusy Tabaki
-Tabakiera
Zgłoś tę recenzję Czy ta recenzja była dla Ciebie pomocna? 5 0

Komentarze

3 rezultat(y) - wyświetlane 1 - 3
Sortowanie
Already have an account? or Create an account
Styczeń 05, 2012
Nowość na miejscu 22. Liczyłem, że to jednak będzie wyżej. Dużo zaniżyła ocena opakowania... niestety.
P
pastor
Styczeń 06, 2012
W odpowiedzi na wcześniejszy komentarz

Wszak Pastorze sam dałeś 2 za opakowanie :). A nawet ta nieszczęsna mydelniczka nie jest taka tragiczna, niewątpliwą zaletą jest możliwość łatwego otworzenia, aby zażywać w sposób angielski. To taki opakowaniowy kompromis, można zażywać i po niemiecku i po angielsku. No i nie jest aż tak szkaradne i niepraktyczne, nigdy mi się nie połamały ani nic, a nosiłem w spodniach przynajmniej 3 takie tabakiery.
N
nitzo
Styczeń 06, 2012
W odpowiedzi na wcześniejszy komentarz

Panowie, to z tą oceną "mydelniczki" to tak jak z Chapmanami. Skoro sporo osób mówi, że są "be" to inne sporo osób też tak twierdzi, a tylko część ma prawdziwie własne zdanie.
K
kozik
3 rezultat(y) - wyświetlane 1 - 3

Dodaj komentarz