Aktywność w serwisie Top25snuff.com › Forums › Rodzaje tabak › SP › SP
W zasadzie to nie ma jasnych kryteriów jakie musi spełnić tabaka by była ona 'SP’.
O ile w przypadku schmalzlerów (np Bernarda) zaliczenie tabaki do tej grupy jest stosunkowo łatwe, wielostopniowy proces produkcji, odpowiednia ilość czasu poświęcona na dojrzewanie czy niezmieniona od wielu lat receptura pozwalają zaliczyć właśnie do gatunku schmalzlerów.
W SP przyjęło się że muszą być cytrusy, czy herbaciana nuta, a najlepiej jak jedno i drugie. Jestem w posiadaniu SP NO 1 HM od SG (co prawda 10g i może być trochę zwietrzały). Wydaję mi się że to jest 'SP’ tylko z nazwy, jest raczej skórzasty, kurzowy aromat. Na większość WoSów patrzy się pod kontem zmielenia (bo wydaje mi się że o to Ci chodzi) to już zaczyna inaczej wyglądać, Honey Menthol czy Vanilla Ice nieprzypominają tabak 'SP’.
Mam również Vikinga Blonde, jest raczej lekko wilgotna, drobno zmielona, mój egzemplarz może trochę zalatuję skórą, ale zacząłem ją wyczuwać dopiero gdy napisałeś post. Może warto wziąć pod uwagę to co ostatnio jeden z użytkowników napisał, że możliwe jest że każda partia SG będzie miała inny aromat. Poruszany był wątek ten w temacie dzikiej kaczki.
Poczekałbym najpierw, daj dla tabaki trochę czasu, może Cię przekona 😉