Aktywność w serwisie Top25snuff.com › Forums › Off-topic › Kwas Chlebowy › Re:Odp: Kwas Chlebowy
Rodzynek dałem podwójną porcję.
Po zrobieniu zakapslowałem w butelkach po piwie, dwa dni odstał w garażu i do lodówki.
Robiłem go na chlebie razowym najlepszym jaki znalazłem w markecie, w którym akurat byłem.
Chleb ten w składzie miał tylko ok 60% mąki razowej i proces produkcji przemysłowy.
Będę musiał wznowić produkcję chleba na zakwasie – to jest dopiero chleb.
Polecam spróbować zrobić taki chleb w domu, nie jest trudno, a smak i zapach wynagrodzi wszelki trud.
Domownicy się buntowali jak zaprzestałem produkcji 🙂
Wracając do mojego kwasu chlebowego to kolor jakiś jasny wyszedł, zapach drożdżowo-chlebowy, konsystencja lekko galaretowata.
Smak: przy ciężkiej pracy w ogrodzie w upalny dzień otworzyłem sobie jednego i to było to 🙂