Aktywność w serwisie Top25snuff.com › Forums › Off-topic › Kwas Chlebowy › Kwas Chlebowy
W końcu się udało i stworzyłem małą broszurkę o kwasie chlebowym, w którym można znaleźć takie rozdzialiki jak „kwas chlebowy w XX-wiecznej Polsce”, „kwas chlebowy w literaturze polskiej” (choć tutaj użyłem zaledwie dwóch cytatów, w której ewidentnie autorzy wiedzieli co to jest kwas chlebowy) oraz „Garść przepisów z polskiego piśmiennictwa (w porządku chronologicznym podany)”.
Chciałbym się podzielić, ale nie mam możliwości załączenie pliku. Jak ktoś będzie chciał, zapraszam – wyślę mejlem.
Skory jestem nawet rzec, że materiału dostępnego w internecie – bo już widziałem troszkę – jest więcej i ze spokojem można było by zrobić z tego małą książeczkę. Szczególnie jakby się szerzej przeszukało starych producentów, dodało zdrowotne aspekty i wypisało czemu ma służyć dany składnik. Można by powiedzieć, że do – i tak tworzonych już – „Dziejów tabaki na ziemiach polskich”, można byłoby śmiało dodać „Dzieje kwasu chlebowego na ziemiach polskich”. Piękna książkowa seria.
Jako autora w tym wypadku upatrywałbym siebie z Karasiem – ewentualnie samego Karasia. W końcu najlepiej z ekspertem pracować albo eksperta od kwasów poczytać.