Aktywność w serwisie Top25snuff.com › Forums › Off-topic › Kwas Chlebowy › Kwas Chlebowy
Wczoraj, na Europejskim Festiwalu Smaku w Lublinie, gdzie można spróbować specjałów kuchni z wielu krajów m.in. win, miodów, chleba, wędlin, przetworów i przygotowywanych na miejscu potraw, jak zwykle była okazja do nabycia litewskiego chleba i kwasu chlebowego. Oto niektóre z moich zdobyczy.
Na zdjęciu widać też cydr wytwarzany przez sadownika ze starych odmian jabłek. Kosztował 8,5 zł za 275 ml ale smakuje wybornie. Wytrawny, słabo musujący no i gasi pragnienie.
Z kolei kwas smakuje tak, jak powinien. Można by go stawiać za wzór smaku kwasu chlebowego. Po nalaniu do szklanki widać wyraźnie bąbelki, a piany mogło by mu pozazdrościć niejedno piwo. Kolor ciemny, prawie jak porter. W smaku wyraźnie czuć kwas i ciemny chleb.