Aktywność w serwisie Top25snuff.com › Forums › Off-topic › Kwas Chlebowy › Kwas Chlebowy
Ja wiem, że do wspaniałości ten produkt pewnie nie należy a i moja przygoda z kwasem chlebowym dopiero się rozpoczyna, ale jedyne co w tej chwili mam w pobliżu to właśnie kwas chlebowy z Browaru Witnica. Nie powala on na kolana ale też nie poraża, pewnie w gustach oraz kubkach smakowych Filka i Karasia nie zdobył by uznania, ale schłodzony całkiem fajnie orzeźwia, jest słodki dzięki karmelowi i da się odczuć też smak chleba. Gaz nie jest zbyt drażniący i na upalne dni na pewno o niebo lepszy niż cola. Jeśli chodzi o skład to producent podaje że kwas został zrobiony na bazie wody, wyciągu słodu jęczmiennego, kwasu chlebowego, karmelu oraz aromatów, jako regulator kwasowości został dodany kwas cytrynowy i wit. C. Widnieje także informacja że nie dodano konserwantów. Zastanawia mnie tylko w jaki sposób nadaje się do spożycia aż do 24.02.2015, przychodzi mi na myśl proces pasteryzowania, tylko nie wiem czy kwas chlebowy da się pasteryzować.