Aktywność w serwisie Top25snuff.com › Forums › Off-topic › Kwas Chlebowy › Kwas Chlebowy
Wysłałem Ci na mejla, na którym to się rejestrowałeś w serwisie. Musiałbym jeszcze zrobić selekcję tych przepisów, bo polskie czasopisma często powtarzały swój recepturę na przestrzeni lat albo też w ogóle brali sobie od kogoś innego. Np. nie podałem przepisu z Kuriera Bydgoskiego z 20 lipca 1939, bo tydzień wcześniej był w Polsce Zachodniej.
Ale prawdziwymi mistrzami to okazali się być redaktorzy „Ilustrowanego Kuryera Codziennego”, którzy chyba sami sobie listy pisali. Ten sam przepis aż trzy razy się pojawił. Raz od Pani A, potem od Pana B, a na końcu to już wymyślili, że to będzie odpowiedź dla „czytelnika”.
Tak czy siak przy takim zasobie starych przepisów mogę sobie zobaczyć jakie proporcje najczęściej się powtarzały i jakie dzięki będą szansę na zrobienie czegoś porządnego.