Szczegóły recenzji

4.8 6 0.5
Cohiba
(Updated: Wrzesień 05, 2011)
Ocena ogólna

5.0
Ocena smaku

5.0
Ocena opakowania

5.0
Gdyby ktokolwiek pokusił się o stworzenie wykazu tabaczanych siedmiu cudów świata, ta tabaka mogłaby śmiało figurować na owej liście. "Kardynał", to po prostu blenderskie mistrzostwo świata, cudo, rarytas, Cohiba wśród tabak. Czysty, niczym niezmącony, ocean tytoniowego smaku - żadnych dodatków, żadnych niepotrzebnych fajerwerków - idealna harmonia 7 rodzajów słodkiej Virginii. Każdy koneser dobrego alkoholu wie jak wiele smaków kryje się w dobrej, czystej, białej wódce; każdy smakosz herbaty, zmęczony feerią barwnych gatunków aromatyzowanych, doceni bukiet, ukryty w filiżance herbaty najzwyklejszej - czarnej. To tabaka nie dla wszystkich, a już na pewno nie dla początkujących - to nie Pöschl, z kolorową naklejką klubu piłkarskiego, to nie malinowa Ozona!; to wyrób szczególny, szorstki, wymagający ciszy i skupienia - ja również nie polubiłem go od pierwszego "niuchnięcia". Średnio-drobno zmielona, dość sucha, wytrawna, koloru ziemi. Użyty tytoń jest wyjątkowo szlachetny - tę jakość po prostu czuć. Tę tabakę będę trzymał na szczególne okazje, traktowanie jej jako tabaki codziennej, byłoby dla niej obrazą, a jednocześnie nie wyobrażam sobie, by kiedykolwiek mogła zniknąć z mojego menu. Przypuszczam, że to dziwne, czerwone, kartonowe pudełeczko będzie moim przyjacielem na zawsze.

Podsumowanie o tabace

Zalety tabaki
- doskonały smak,
- genialne etui,
Minusy Tabaki
- brak,
Zgłoś tę recenzję Czy ta recenzja była dla Ciebie pomocna? 14 0

Komentarze

2 rezultat(y) - wyświetlane 1 - 2
Sortowanie
Already have an account? or Create an account
Maj 12, 2012
Gówno prawda,jak można z COHIBA tą tabakę porównywać,absurd do cohiby nie ma żadnego polotu,do montecristo nie dorasta do pięt a i do patagasa się kłania,co najwyżej to do Jose L. Piedra można porównać tą tabakę.I napisał Ci to stary koneser,co związanego z postaciami zażywania tytoniu wszystko przerobił.
B
bullet
Maj 14, 2012
W odpowiedzi na wcześniejszy komentarz

Czekam zatem na wypowiedź na temat iq'mik czy zardy, stary koneserze.
F
filek
2 rezultat(y) - wyświetlane 1 - 2

1 Comment

1. Pingback:Top - grudzień 2022 r. - Ranking Tabak - Top25snuff

Dodaj komentarz