Szczegóły recenzji

3.9 13 0.5
Wilsons & Co (Sharrow) Ltd
Nie taki do końca ekstra.
(Updated: Listopad 27, 2011)
Ocena ogólna

3.7
Ocena smaku

4.0
Ocena opakowania

2.5
Jeden z bardziej znanych i cenionych Wosów. Moim zdaniem niesłusznie. Panie i Panowie wybaczą, ale co tu jest takiego extra w tym Extra Mentholu?

Tabaka koloru brązu,po prostu brązu, wilgotność- wybija się ponad większość Wosów, jeden z najwilgotniejszych, zmielenie- drobne. Czyli w sumie nic nadzwyczajnego.

To może aromat? Gdzie tam. Mocny menthol, nawet bardzo mocny, z rodzaju tych słodkich Wosowych mentholi. Tytoniu nie czuć.
Prawda ,że ten menthol jest bardzo "smakowity". Prawda ,że jest to całkiem przyzwoita tabaka. Ale dla mnie nie ma tego czegoś, nie oferuje absolutnie nic oprócz mocy i orzeźwienia, a takich tabak mamy dziesiątki. Ja osobiście jeśli już menthol od Wosa to wolę S.M. (nie czuję w niej eukaliptusa ,którego się spodziewałem, więc dla mnie S.M. to dobra tabaka mentolowo-tytoniowa, lepsza od Extra Menthol) . Odpowiada mi bardziej zwłaszcza jeśli chodzi o smak. Na popularność tej tabaki z pewnością miała wpływ jego wilgotność, słowo extra w nazwie, no i mentololubność naszej szanownej tabaczanej braci.

Extra Menthol jest doskonałą tabaką na katar, znakomicie orzeźwia w letnie dni. Nie mogę jednak jej źle oceniać, ponieważ jest to tabaka czysto mentholowa i nie mogłem spodziewać się po niej czegoś więcej, niż świetnego typowego dla Wosów Mentholu.

Polecam zagorzałym fanom mentolówek wszelakich i poszukiwaczom tabaki czysto mentolowej.

Uwaga: tabakierka zasługuje na 4, ale oceniam ją na 2 ,żeby obniżyć moją ocenę ogólną. Moim zdaniem 3 to za mało a 4 to zbyt dużo.

Podsumowanie o tabace

Zalety tabaki
-Moc
-Świetny menthol
-Puszeczka
Minusy Tabaki
-Puszeczka jak w każdym 5 gramowym Wosie jest troszkę za mała na pomieszczenie 5 gram, skutek jest oczywisty przy pierwszych otwarciach tracimy trochę tabaki. Etykietki lubią się zdzierać.
Zgłoś tę recenzję Czy ta recenzja była dla Ciebie pomocna? 3 0

Komentarze

Already have an account? or Create an account

Dodaj komentarz