Szczegóły recenzji

3.9 13 0.5
Wilsons & Co (Sharrow) Ltd
Extra Menthol i już
(Updated: Marzec 13, 2012)
Ocena ogólna

4.2
Ocena smaku

4.0
Ocena opakowania

5.0
Silny, mocny mentol bez żadnych dodatków. Już – recenzja napisana.
Nie ma co się tu dopatrywać kamforowych, czy eukaliptusowych dodatków, czy wyrafinowanego smaku. Kupując cytrynową tabakę nie możemy jej krytykować za brak pomarańczy, czy innych cytrusów. A brak wyszukanego smaku? Prostota tej tabaki jest jej cechą podstawową – tostera nie można porównywać do zlewozmywaka, bo choć oba te przedmioty służyć mogą w kuchni są zgoła inne. Taka ma być i już.
Zaraz po wciągnięciu lekkie szczypanie, bądź pieczenie, a zaraz potem, po krótkiej chwili wkracza mentol. Jest moc.
Czysty, niezmącony i bardzo dobry. Mam wrażenie, że po chwili robi mi się w nosie... miękko.
Wystarczy uważać, żeby w nosie nie mieć wody a wszystko będzie bardzo przyjemnie... O ile wrażliwszych nosów nie zabije moc.
Moc, ale nie podrażnienie. Samo pieczenie, czy drapanie nosa zaraz po wciągnięciu świadczy o tym, że nie stał się nieczułą, jałową rurą. To znika nie wiadomo kiedy, o ile nie przesadzimy oczywiście.
Wymaga jednak nieco ostrożności, jeżeli nie mieliśmy wcześniej styczności z takim specyfikiem. Poza tym męczy nos.
Warto mieć w swoich zbiorach coś tak mocnego. Jest przystępna i tania. Starcza też na długo, bo pięć gram przy tej mocy...
Tabakiera? Standardowa oczywiście – jak i konsystencja samej tabaki.

btw. Dziwne jest to, że nie wyciska łez tak, jak, np. Cherry Menthol tej samej firmy. Nie wiem do końca od czego to zależy.

Wraz z tą recenzją tabaka opuszcza poczekalnię.

Podsumowanie o tabace

Zalety tabaki
- moc
- prostota
- jakość
Minusy Tabaki
- brak
Zgłoś tę recenzję Czy ta recenzja była dla Ciebie pomocna? 2 0

Komentarze

Already have an account? or Create an account

Dodaj komentarz