Szczegóły recenzji

3.5 7 0.5
Wilsons & Co (Sharrow) Ltd
WoS Chocolate Orange
(Updated: Kwiecień 25, 2011)
Ocena ogólna

4.6
Ocena smaku

5.0
Ocena opakowania

3.0
WoS Chocolate Orange był moją pierwszą tabaką z tej zacnej angielskiej firmy. Wybrałem go sobie, ot tak w ciemno przy jakimś internetowym zamówieniu. I powiem, że nie żałuję tego wyboru. Może zacznę od tabakiery - no cóż typowy WoS zwykła puszeczka. Najbardziej denerwującą cechą tego opakowania jest to (jak we wszystkich tabakach tej firmy zresztą) kompletna nietrwałość nadruku na etykiecie. Jeśli kupi się ich więcej i nosi przy sobie, no cóż... ja podpisywałem je markerem już na trzeci dzień. Po za tym nie można zrobić sobie ładnej wystawki :)

Wilgotność i rozdrobnienie typowe dla anglików. Sucha i dość pylista, ale trochę mniej niż inne WoSy, które miałem.

No i najważniejsze aromat. Mi bardzo przypadł do gustu. Może dlatego, że kojarzył mi się okresem, gdy dziecięciem byłem. Na święta Bożego Narodzenia dostawałem od wujka paczki i była tam taka pomarańcza z czekolady z nadzieniem pomarańczowym. Ta tabaka ma identyczny aromat, a jak wiadomo zapachy najlepiej przywołują wspomnienia, więc za smak, może trochę sentymentalnie, daje jej maksymalną notę. Zapach czekolady jest w niej bardzo dobrze wyczuwalny, a w tle czuć delikatną pomarańczkę o zupełnie innej charakterystyce niż chociażby w poschlowskiej Ozonie. Aromat w WoSie wydaje się być bardziej naturalny, przez co i słabiej wyczuwalny, ale dzięki temu WoS pachnie jak prawdziwa czekolada nadziewana pomarańczami.

Podsumowanie o tabace

Zalety tabaki
- naturalny aromat
- dobre, harmonijne połączenie czekolady i pomarańczy
Minusy Tabaki
- Opakowanie (na początku trzeba uważać żeby nie rozsypać, zmazują się napisy na etykiecie)
Zgłoś tę recenzję Czy ta recenzja była dla Ciebie pomocna? 1 0

Komentarze

Already have an account? or Create an account

Dodaj komentarz