Szczegóły recenzji
5.0 1 0.5
(Updated: Styczeń 07, 2011)
Ocena ogólna
5.0
Ocena smaku
5.0
Ocena opakowania
5.0
Już dawno owa tabaka zagościła w moich progach, ale dopiero odważyłem się opisać to i owo. Pudełko nowe - białe, standard dla SG i Bernardów. Może nie będę się skupiał na opisywaniu opakowań, które u tego producenta są podobne. Przejdę do środka. Otóż tabaka jest mocniej zmielona niż Gawith Apricot od Poeschla ale nie tak jak WoS-y. Co wyczuwam w aromacie? Otóż tytoń (ponoć jest to odmiana tabaki typu SP, ale bez cytrusów), cykorię - nie wiem, czy właściwie rozpoznaję zapach, ale powiedzmy, że to cykoria, oraz pieprz? Tak chyba to jakaś odmiana pieprzu. Przejdźmy do snuffnięcia. Ciekawe - ale ona szczypie :) Nie jest to drapanie Chapmana, ale przyjemne szczypanie dobrego tytoniu. Tabaka ciekawie pachnie. Jest to mieszanka tytoniu, cykorii i jakiś przypraw. Straciłem wątek rozpoznawania ich po kilku snuffach. Na próżno szukałem informacji o składzie, ale to może i lepiej - nie wmawiam sobie, że tu jest coś, tylko przyjmuję tabakę taką jaką jest. Ciekawa kompozycja. Nie mam porównania do czegokolwiek. Bardzo intrygujący wyrób, goszczący w nozdrzach dosyć długo. Co chwilę zmieniający oblicze. Polecam każdemu wielbicielowi tytoniu i przypraw. Na próżno szukać tu mentolu. Ot nietypowa tabaka.
Podsumowanie o tabace
Zalety tabaki
-
Minusy Tabaki
-
Z
Komentarze
Already have an account? Log in now or Create an account